ArendState

 

De bouw van ArendState is in volle gang!

ArendState is de vervangende nieuwbouw voor het verpleeg- en verzorgingshuis Arendshorst. Het pand van Arendshorst is gedateerd en niet toekomstbestendig voor het verlenen van intensieve zorg.
In het centrum van Assen, aan de Groningerstraat, wordt een prachtig nieuw complex gerealiseerd. Naar verwachting wordt ArendState in de zomer van 2018 opgeleverd. In oktober zullen de bewoners van het verpleeg- en verzorgingshuis verhuizen naar de nieuwe locatie.
De service-appartementen blijven verhuurd aan ouderen die al dan niet thuiszorg ontvangen. Accolade Thuis biedt vanuit haar kantoor in Arendshorst thuiszorg aan de bewoners binnen en buiten Arendshorst.

Het nieuwe ArendState biedt alle mogelijkheden om te wonen, te leven en te werken. Het kloppende hart van ArendState wordt het restaurant op de begane grond, waar alle ruimte is voor activiteiten en ontmoeting.

Eind april is een kort filmpje gemaakt van de vorderingen:

Klik op onderstaande links om plattegronden te bekijken:
plattegrond-type-e-vrije-sector-huurappartement
plattegrond-begane-grond
plattegrond-eerste-verdieping
plattegrond-tweede-verdieping
plattegrond-derde-verdieping
plattegrond-vierde-verdieping
plattegrond-vijfde-verdieping

Door haar ziekte kon ze niet meer thuis wonen. Er was maar één organisatie waar ze heen wilde: Accolade. Ik ben er nog steeds zo blij mee. Ik bezocht haar minstens vijf keer per week. En het was altijd moeilijk als ik naar huis ging. Maar ik wist dat er goed voor haar gezorgd werd, dat gaf mij rust.

Paul Steijn - echtgenote woonde in De Wijngaard

Veel mensen zijn helemaal niet bekend met zorgbegrippen als indicaties en WLz. Ik wijs ze de weg door zorgland. Mensen worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Bij ons probeer ik de lijnen kort te houden. Ik wil al hun vragen kunnen beantwoorden, zo snel en compleet mogelijk.

Anita Mensink - zorgconsulente bij Accolade Zorg