Nooit gedacht dat ik me zo thuis zou voelen in de zorg

Ard (28) is verpleegkundige en zorgcoördinator in Hart van Vathorst en zorgt voor ouderen met dementie. Naast de diensten op de woongroep werkt hij nauw samen met familie en mantelzorgers om zijn cliënten het beste te kunnen bieden. Ard: ‘Nooit gedacht dat ik me zo thuis zou voelen in de zorg. Ik geniet van de veelzijdigheid van mijn werk. De ene keer zit ik midden in de nacht naast het bed van een verward iemand en de volgende keer geef ik les over goed rapporteren of palliatieve zorg.’

Vroeger wilde Ard dierenarts worden, maar een praktijkopleiding bleek beter bij hem te passen. Hij begon een opleiding om ambulanceverpleegkundige te worden. Tijdens zijn eerste stage kwam hij in aanraking met de ouderenzorg. Het bleek een schot in de roos. Ard: ‘Ik was verbaasd hoe gemakkelijk het contact was. Er ging echt een hele nieuwe wereld voor mij open.’

Ard: ‘Ik vind het een eer om te zorgen voor mensen die al zoveel hebben meegemaakt en zo’n levenservaring hebben. Ouderen zijn minder geremd en durven meer te zeggen. Ze laten mij zien wat belangrijk is in het leven en waar het echt om gaat.’

Samen met meer dan 600 andere zorgmedewerkers laat Ard op ontdekdezorg.nl zien hoe veelzijdig werken in Zorg en Welzijn is. Ard: ‘Er zijn veel vooroordelen, maar mensen zien maar een klein deel van de zorg. Kom eerst eens onderzoeken wat er allemaal te halen valt. Er zijn zoveel manieren om je voor kwetsbare mensen in te zetten.’

Voor wie net is afgestudeerd, een carrièreswitch naar de zorg wil maken, of als herintreder weer aan het werk wil. Er zijn veel functies te vervullen. Wat dacht je van activiteiten begeleiden, koken, vrijwilligers coördineren of administratieve taken verrichten? Interesse? bekijk onze vacatures op werkenbijaccoladezorg.nl