Christelijke sfeer

Accolade Zorg is een organisatie die zich laat inspireren door de Bijbel. Wij geloven dat God ons liefheeft. Van daaruit geven we zorg en aandacht aan mensen die dat nodig hebben. Dat ziet u terug in respect voor mensen en de betrokkenheid van medewerkers. Zij werken vanuit die christelijke overtuiging. Van bewoners en cliënten verwachten we niet dat ze gelovig zijn. Iedereen die zich bij Accolade thuis voelt, is van harte welkom.

Persoonlijk en betrokken

Het verlies van lichamelijke of psychische mogelijkheden kan vragen en verdriet oproepen. Bij Accolade Zorg begrijpen we dat en geven we daar veel aandacht aan. We staan klaar met psychische ondersteuning aan cliënten en hun mantelzorgers. Of gewoon voor een goed gesprek. Over alledaagse dingen en hobby’s, over zorgen of geloofsvragen. Zo is op al onze locaties een geestelijk verzorger werkzaam.

Door haar ziekte kon ze niet meer thuis wonen. Er was maar één organisatie waar ze heen wilde: Accolade. Ik ben er nog steeds zo blij mee. Ik bezocht haar minstens vijf keer per week. En het was altijd moeilijk als ik naar huis ging. Maar ik wist dat er goed voor haar gezorgd werd, dat gaf mij rust.

Paul Steijn - echtgenote woonde in De Wijngaard

Veel mensen zijn helemaal niet bekend met zorgbegrippen als indicaties en WLz. Ik wijs ze de weg door zorgland. Mensen worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Bij ons probeer ik de lijnen kort te houden. Ik wil al hun vragen kunnen beantwoorden, zo snel en compleet mogelijk.

Anita Mensink - zorgconsulente bij Accolade Zorg