Hart van Vathorst – Buitengewoon Zorgzaam

Thuis voor iedereen

Dat is waar Accolade voor staat. Of het nu gaat om mensen die op één van de Accolade-locaties wonen. Of om hen die thuis ondersteuning krijgen.  Thuis, een plek waar het vertrouwd en veilig is. Met de zorg en ondersteuning om dat mogelijk te maken.

Hart van Vathorst is een unieke combinatie van twee zorginstellingen (Accolade en Sprank), een kinderbelevingscentrum (Bzzzonder) en een kerk. Het huis ligt in Amersfoort-Vathorst, op loopafstand van het NS-station en naast het winkelcentrum. Iedere bewoner of echtpaar heeft een eigen kamer. En het is er gezellig. Hart van Vathorst heeft veel faciliteiten en activiteiten voor bewoners en belangstellenden.

Door haar ziekte kon ze niet meer thuis wonen. Er was maar één organisatie waar ze heen wilde: Accolade. Ik ben er nog steeds zo blij mee. Ik bezocht haar minstens vijf keer per week. En het was altijd moeilijk als ik naar huis ging. Maar ik wist dat er goed voor haar gezorgd werd, dat gaf mij rust.

Paul Steijn - echtgenote woonde in De Wijngaard

Veel mensen zijn helemaal niet bekend met zorgbegrippen als indicaties en WLz. Ik wijs ze de weg door zorgland. Mensen worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Bij ons probeer ik de lijnen kort te houden. Ik wil al hun vragen kunnen beantwoorden, zo snel en compleet mogelijk.

Anita Mensink - zorgconsulente bij Accolade Zorg