Extra service Hart van Vathorst

Naast de zorg en dienstverlening vanuit de indicatie heeft u de mogelijkheid te kiezen voor diverse aanvullende services, het zogenaamde Servicepakket. Met het Servicepakket ondersteunen wij iedereen die woont in Hart van Vathorst.  Huurt u bij ons een woning, dan betaalt u voor een aantal services de kosten via de maandelijkse servicekosten. Bij ieder serviceproduct of dienst staat vermeld, wie de services kan afnemen en hoe de betaling verloopt.

Hoe werkt het?

Heeft u interesse in een of meerdere services uit deze brochure, dan kunt u dit kenbaar maken bij een van de medewerkers. Zij zorgen ervoor dat uw vraag of wens op de juiste plaats terecht komt en wij u snel van dienst kunnen zijn. Mochten er aanvullende vragen zijn, dan neemt een van onze medewerkers contact met u op.

Maaltijdservice

Kunt of wilt u niet zelf koken of heeft u er geen tijd voor? Met de Maaltijdservice heeft u altijd een verse en gezonde maaltijd, bij u thuis of in het restaurant van Hart van Vathorst.  We houden rekening met uw dieetwensen.

Voor wie

Huurders van een woning of appartement. Heeft u een zorgindicatie met verblijf dan worden de maaltijden vergoed via de WLz.

Kosten

U kunt de keuze maken uit 3 pakketten: all-inclusief pakket, maaltijdpakket of warmemaaltijdpakket.

Gebakservice

Heeft u iets te vieren? Maak dan gebruik van ‘De Gebaksservice’. Kwaliteit tegen een scherpe prijs. U kunt uiterlijk twee dagen van tevoren het gebak bestellen. We hebben een standaard assortiment waaruit u uw keuze kunt maken, daarnaast zijn er nog vele andere mogelijkheden zoals een eenvoudige of uitgebreide high-tea, diverse taarten en allerlei soorten gebak.

Voor wie

Bewoners en huurders.

Kosten

Afhankelijk van uw bestelling. Voor de prijzen zie prijslijst gebakservices.

Brasserie

De brasserie is een centrale ontmoetingsplek en horecavoorziening waar ook mensen van buiten Hart van Vathorst welkom zijn. De meerwaarde zien wij in de ontmoeting met andere mensen: bewoners, medewerkers, kerkgenoten, buurtbewoners. Ook kunt u familieleden of ander bezoek meenemen naar de brasserie. U kunt gezellig samen eten in een sfeervolle entourage, desgewenst onder het genot van een glas wijn, dat ook geschonken mag worden. De overige uitleg staat vermeld onder het kopje “maaltijdservice”.

Kabeltelevisie en radio

Iedere woning en appartement beschikt standaard over een vaste aansluiting voor televisie en radio (CAI). Voor het ontvangst van televisie en radio betaalt u maandelijks een bedrag aan de organisatie. De aansluitingen en apparatuur in de gezamenlijke ruimtes worden betaald door de organisatie.

Voor wie

Bewoners en huurders.

Kosten

U betaalt een vast bedrag per maand aan de organisatie. Huurders van de zelfstandige appartementen betalen de kosten via de maandelijkse servicekosten.

Telefonie

Er zijn in de appartementen mogelijkheden voor telefoon- en internetaansluitingen. Deze aansluiting kunt u zelf aanvragen bij een provider, bijvoorbeeld KPN. Woont u in een woongroep, dan bestaat er de mogelijkheid gebruik te maken van een eigen telefoon en/of internetaansluiting via Hart van Vathorst.

Voor wie

Bewoners en huurders.

Kosten

U betaalt de kosten van de aansluiting. Hiervoor krijgt u een rekening van de provider waar u de aansluiting afgesloten heeft.

Wasservice

Door de Wasservice wordt uw vuile was bij u thuis opgehaald. Binnen een week krijgt u alles keurig schoon, gevouwen en gestreken terug. Er zijn twee voorwaarden: u dient uw kleding vooraf te laten merken door een merkje in de boort en u dient een waszak aan te schaffen bij de linnendienst (om zoek raken te voorkomen).

Voor wie

Bewoners en huurders.

Kosten

Voor het kleding merken betaalt u eenmalig een vast bedrag. De waskosten worden verrekend met een vast tarief per maand. Voor de prijzen zie prijslijst waskosten.

Particuliere schoonmaak

Wilt u uw huis wekelijks grondig schoongemaakt hebben? Dat kan met de Particuliere schoonmaak. Ook is het mogelijk een twee wekelijkse schoonmaakbeurt of incidentele schoonmaakklussen aan te vragen. U kunt rekenen op een betrouwbare en professionele schoonmaker die alle schoonmaakmaterialen zelf meeneemt. Handig, snel en hygiënisch. U kunt zelf bepalen wat u in uw huis gedaan wilt hebben.

Voor wie

Bewoners en huurders. Heeft u een zorgindicatie met verblijf dan wordt de standaard schoonmaak vergoed via de WLz. Voor extra schoonmaak betaalt u een vast uurtarief.

Kosten

U betaalt een vast uur tarief per schoonmaak medewerker.

Grote schoonmaak

Grote schoonmaakkriebels? Huur een professional in en uw huis wordt snel en grondig schoongemaakt. De schoonmaak wordt door medewerkers van Hart van Vathorst zelf uitgevoerd, zo weet u zeker dat u een betrouwbare en professionele schoonmaker in huis haalt. U hoeft niet te zorgen voor schoonmaakmiddelen en apparaten, de schoonmaker neemt dit alles mee. U geeft zelf aan wat in uw huis gedaan moet worden: (binnenzijde) ramen lappen, binnenkant van de keukenkastjes en al het overige wat u zelf niet elke week doet. Uw huis is daarna tiptop in orde!

Voor wie

Bewoners en huurders.

Kosten

U betaalt een vast uur tarief per schoonmaak medewerker. Er wordt vooraf met u besproken welke schoonmaakklussen u uitgevoerd wilt hebben om een kostenschatting te kunnen maken.

Tapijt- en meubelreiniging

Voor het verwijderen van vlekken op het tapijt of meubilair kunt u een tapijt- en meubelreiniger inhuren.

Voor wie

Bewoners en huurders.

Kosten

U betaalt een vast uurtarief. Er wordt vooraf met u besproken welke schoonmaakklussen u uitgevoerd wilt hebben om een kostenschatting te kunnen maken.

Professionele klussendienst

De Professionele Klussendienst verzorgt alle klussen in en om uw huis. Indien gewenst, kunt u van tevoren via een offerte geïnformeerd worden omtrent de kosten. Ook voor de kleinere klusjes in uw huis, zoals een lamp ophangen, batterijen verwisselen, televisie instellen kunt u de professionele klussendienst inschakelen. De klussen worden uitgevoerd door de technische dienst van Accolade, zij kennen het gebouw en de installaties op hun duimpje! U kunt rekenen op een betrouwbare en professionele medewerker.

Voor wie

Bewoners en huurders.

Kosten

U betaalt een vast tarief. Onderhoudswerkzaamheden aan gebouw en installaties van Hart van Vathorst worden door de organisatie vergoed.

Verhuizing

Heeft u extra handen nodig met verhuizen? De verhuisservice kan u daarbij helpen. Wanneer u intern gaat verhuizen staat de klussendienst voor u klaar. Gaat u verhuizen van of naar elders, dan kunnen wij een verhuisbedrijf voor u regelen die u kunnen helpen met de verhuizing.

Voor wie

bewoners en huurders.

Kosten

Voor interne verhuizing betaalt u een vast tarief per technische dienst medewerker. Voor een verhuizing naar elders betaalt u het tarief van het verhuisbedrijf.

Afvoeren van inventaris

Het laten afvoeren van bijvoorbeeld een stoel, een kast of elektrische apparaten uit uw appartement of kamer kunt u via Hart van Vathorst regelen.

Voor wie

Bewoners, huurders of nabestaanden.

Kosten

U betaalt per meubelstuk een vast bedrag.

Logeermogelijkheid

Heeft u bezoekers van ver? Of (langdurige) aanwezigheid van familie is gewenst? Dan kan er gebruik worden gemaakt van de logeerkamer. De logeerkamer is beschikbaar voor maximaal 2 personen.

Voor wie

Bewoners en huurders.

Kosten

U betaalt een vast tarief per persoon per nacht.

Activiteiten

Hart van Vathorst heeft gezellige ontmoetingsruimten waar verschillende activiteiten kunnen worden georganiseerd zoals bloemschikken, schilderen, spelmiddag, bewegen, creamiddag, muziek en zang, recreatieve theemiddag, koffiedrinken, filmmiddag, koersbal en gezamenlijke maaltijden. Ook is er de mogelijkheid om meer individueel activiteiten te ondernemen,  samen met een vrijwilliger.

Voor wie

Bewoners, huurders en bezoekers.

Kosten

De kosten van uitjes zijn voor eigen rekening

Condoleance en laatste zorg na overlijden

Overleden bewoners kunnen op hun eigen kamer worden opgebaard. Uitvoering en controle gebeurt door de uitvaartondernemer.  Er kunnen afspraken gemaakt worden over het nemen van afscheid op de kamer en hoe begeleiding gegeven wordt. Wanneer vooraf duidelijk is dat de familie een afscheidsmoment voor een grotere groep wil organiseren, dan zijn hier ook mogelijkheden voor.

Voor wie

Bewoners en huurders.

Kosten

U betaalt een vast bedrag voor het afleggen en de zorg en begeleiding. De kosten voor eventueel zaalhuur en catering zijn afhankelijk van de wensen.

Door haar ziekte kon ze niet meer thuis wonen. Er was maar één organisatie waar ze heen wilde: Accolade. Ik ben er nog steeds zo blij mee. Ik bezocht haar minstens vijf keer per week. En het was altijd moeilijk als ik naar huis ging. Maar ik wist dat er goed voor haar gezorgd werd, dat gaf mij rust.

Paul Steijn - echtgenote woonde in De Wijngaard

Veel mensen zijn helemaal niet bekend met zorgbegrippen als indicaties en WLz. Ik wijs ze de weg door zorgland. Mensen worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Bij ons probeer ik de lijnen kort te houden. Ik wil al hun vragen kunnen beantwoorden, zo snel en compleet mogelijk.

Anita Mensink - zorgconsulente bij Accolade Zorg