Faciliteiten Hart van Vathorst

Een fijne woonomgeving is belangrijk. Daarom biedt Hart van Vathorst verschillende faciliteiten. Zo heeft iedereen een eigen plekje, net als thuis.

Faciliteiten

Inrichten van uw kamer

Voor de inrichting van de kamers in de woongroepen kunt u uw eigen meubels gebruiken. U richt uw kamer naar uw eigen smaak in. Alleen als u uw appartement niet zelf kunt inrichten, bijvoorbeeld omdat u geen geld daarvoor heeft, dan zorgt de organisatie voor een eenvoudige inrichting. Tot de standaardinrichting behoort: bed en matras, kast, vloerbedekking, gordijnen, wand- en plafondlamp, wastafel en prullenbak. Dit geldt alleen, indien u een indicatie met verblijf heeft. De inrichting van de huurappartementen is geheel voor rekening van de huurder.

Bezoek

U kunt te allen tijde, wanneer u dat wenst, bezoek ontvangen. Dat kan op uw eigen kamer/appartement, in de huiskamer, in het restaurant of in één van de andere ontmoetingsruimtes in Hart van Vathorst.

Huisdieren

Het houden van huisdieren in de huurappartementen is mogelijk mits de verzorging van het huisdier en het schoonhouden van de kooi door u zelf wordt geregeld. Uiteraard mag het houden van huisdieren geen overlast veroorzaken in het gebouw.

Op de woongroepen is in principe geen ruimte voor het houden van huisdieren. Een uitzondering wordt gemaakt voor kooidieren die op de eigen kamer gehouden worden, mits de verzorging van het huisdier en het schoonhouden van de kooi door u zelf wordt geregeld.

Internet

Hart van Vathorst beschikt over wifi. U kunt de codes vinden in de centrale hal.

Winkels

Hart van Vathorst heeft in de centrale hal een cadeauwinkel. De openingstijden lopen gelijk met die van het restaurant. Hart van Vathorst ligt vlakbij het winkelcentrum van Amersfoort-Vathorst.

Kerkdiensten

In Hart van Vathorst worden op zondag drie kerkdiensten gehouden. ‘s Morgens om 8.45 en 10.30 uur en ‘s middags om 16.30 uur. De diensten worden gehouden in Ontmoetingskerk (onderdeel van Hart van Vathorst).

Door haar ziekte kon ze niet meer thuis wonen. Er was maar één organisatie waar ze heen wilde: Accolade. Ik ben er nog steeds zo blij mee. Ik bezocht haar minstens vijf keer per week. En het was altijd moeilijk als ik naar huis ging. Maar ik wist dat er goed voor haar gezorgd werd, dat gaf mij rust.

Paul Steijn - echtgenote woonde in De Wijngaard

Veel mensen zijn helemaal niet bekend met zorgbegrippen als indicaties en WLz. Ik wijs ze de weg door zorgland. Mensen worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Bij ons probeer ik de lijnen kort te houden. Ik wil al hun vragen kunnen beantwoorden, zo snel en compleet mogelijk.

Anita Mensink - zorgconsulente bij Accolade Zorg