Zorgmogelijkheden in Amersfoort

Cliënten van Accolade kunnen rekenen op alle zorg, behandeling en ondersteuning die ze nodig hebben. Hart van Vathorst biedt veel zorg onder één dak. Heeft u op termijn meer zorg nodig? Dan hoeft u meestal niet te verhuizen. En ook als u thuis ondersteuning nodig hebt, komen we graag bij u met thuiszorg.

Ons aanbod

Verpleging

Bij Accolade wonen mensen die op meerdere gebieden begeleiding en verzorging nodig hebben. Zij kunnen rekenen op intensieve  zorg van een multidisciplinair team. Er zijn twee (en per september 2016) vier woongroepen voor ouderen met dementie en drie woongroepen voor mensen niet-aangeboren-hersenletsel (NAH). NAH-cliënten kunnen als ze dat willen werken in de horeca, de facilitaire dienst, de kaarsen- of houtateliers of in de winkel

Van alle gemakken voorzien

Bewoners beschikken over de faciliteiten van Hart van Vathorst als een cadeauwinkel, buitenruimte en horecavoorziening.

Verzorging

Mensen die op lichamelijk of psychisch gebied ondersteuning nodig hebben, krijgen dat in Hart van Vathorst. Bijvoorbeeld bij het aankleden en eten, of met intensieve zorg. Zodat u zo zelfstandig mogelijk kunt wonen en leven.

Kortdurende opname

Accolade Zorg biedt ook plek voor dagverzorging, dagbehandeling of een kortdurende opname. Bijvoorbeeld als mensen voor korte tijd meer zorg of ondersteuning nodig hebben of om mantelzorgers te ontlasten. Zij kunnen bij  Accolade de zorg even helemaal uit handen geven.

Terminale zorg

Tijdens de laatste fase van hun leven op aarde vinden mensen bij Accolade een veilige en vertrouwde omgeving. We zien ieder mensenleven als een geschenk van God. Daarom is er in onze huizen geen plaats voor euthanasie. Maar we staan klaar met zorgvuldige zorg en professionele ondersteuning bij vragen en verdriet, zowel voor de cliënt als voor de mantelzorger.

Advies op maat

Zorg aanvragen is soms ingewikkeld. Onze zorgconsulent of wijkverpleegkundige helpt u graag op weg. Benieuwd welke woonvorm het beste bij u past? Maak vrijblijvend een afspraak met de zorgconsulent (030 6973400) voor een advies op maat.

Door haar ziekte kon ze niet meer thuis wonen. Er was maar één organisatie waar ze heen wilde: Accolade. Ik ben er nog steeds zo blij mee. Ik bezocht haar minstens vijf keer per week. En het was altijd moeilijk als ik naar huis ging. Maar ik wist dat er goed voor haar gezorgd werd, dat gaf mij rust.

Paul Steijn - echtgenote woonde in De Wijngaard

Veel mensen zijn helemaal niet bekend met zorgbegrippen als indicaties en WLz. Ik wijs ze de weg door zorgland. Mensen worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Bij ons probeer ik de lijnen kort te houden. Ik wil al hun vragen kunnen beantwoorden, zo snel en compleet mogelijk.

Anita Mensink - zorgconsulente bij Accolade Zorg