Faciliteiten Arendshorst

Een fijne woonomgeving is belangrijk. Daarom biedt Arendshorst verschillende faciliteiten. Zo heeft iedereen een eigen plekje, net als thuis.

Faciliteiten

Inrichten van uw kamer

Voor de inrichting van uw kamer kunt u uw eigen meubels gebruiken. U mag uw kamer naar uw eigen smaak inrichten, hiervoor betaalt u de kosten zelf. Alleen als u uw appartement niet zelf kunt inrichten, bijvoorbeeld omdat u geen geld daarvoor heeft, dan zorgt de organisatie voor een eenvoudige inrichting. Tot de standaardinrichting behoort: bed en matras, kast, vloerbedekking, gordijnen, wand- en plafondlamp, wastafel en prullenbak. Dit geldt alleen, indien u een indicatie met verblijf heeft, en geen appartement huurt van Arendshorst.

Bezoek

U kunt te allen tijde, wanneer u dat wenst, bezoek ontvangen. Dat kan op uw eigen kamer/appartement, in de huiskamer of in één van de algemene ruimtes van Arendshorst. Arendshorst kent geen vaste bezoektijden.

Huisdieren

Woont u in het verzorgingshuis of serviceappartement, dan is er ruimte voor het hebben van huisdieren, mits de verzorging van het huisdier en het schoonhouden van de kooi door u zelf wordt geregeld. Uiteraard mag het houden van huisdieren geen overlast veroorzaken voor medebewoners en personeel.

Op de woongroepen in Arendshorst is in principe geen ruimte voor het houden van huisdieren. Een uitzondering wordt gemaakt voor kooidieren die op de eigen kamer gehouden kunnen worden, mits de verzorging van het huisdier en het schoonhouden van de kooi door u zelf wordt geregeld. Loslopende huisdieren zijn niet gewenst, maar mogen wel aangelijnd op bezoek komen.

Internet

Arendshorst beschikt over een ‘internetcafé’. U kunt deze vinden in de centrale hal nabij de receptie. U kunt gratis gebruik maken van de computer of met uw eigen apparatuur middels wifi internetten.

Huisomroep

In het huis is ieder appartement aangesloten op het omroepsysteem. Dagelijks wordt er om 9.00 uur een dagopening gedaan, hierbij worden mededelingen van die dag verteld en een bijbelstuk gelezen. Om 13.00 uur wordt er door de huisomroep een korte bijbel lezing gedaan. Om 19.00 uur is de dagafsluiting.

NieuwsTV

Er wordt in het huis gebruik gemaakt van verschillende communicatiemiddelen. NieuwsTV is daar één van. In de centrale hal en in het verpleeghuis hangen beeldschermen waarop u actuele informatie kunt lezen. Daarnaast is via het huiskanaal op uw eigen televisie NieuwsTV te ontvangen. Hierop wordt gerichte informatie voor de bewoners getoond.

Bibliotheek

U kunt gebruik maken van de bibliotheek. Deze bevat onder meer grootletterboeken. De bibliotheek vindt u op de eerste etage, bij de ingang van het verpleeghuis. De bibliotheek is elke vrijdagmorgen van 10.00 ”“ 11.00 uur geopend.

Post

Bij de receptie, tegenover de lift, staat een rode brievenbus. Deze wordt door de receptie van maandag t/m vrijdag geleegd. Zij zorgen dat dit bij PostNL terecht komt.

Winkeltje

Arendshorst heeft een eigen winkeltje, Superdivers. U kunt het winkeltje vinden in de centrale hal tegenover de receptie. Het assortiment van het winkeltje omvat onder meer toiletartikelen, snoepgoed, kaarten, kleine cadeauartikelen. De openingstijden staan vermeld bij de ingang van het winkeltje.

Kerkdiensten

Als u nog wel naar de kerk wilt, maar niet kunt, dan kunt u de kerkdienst in huis bezoeken. Iedere zondag om 15.30 wordt er een in de recreatiezaal een kerkdienst gehouden. Hierbij is er samenwerking met verschillende kerken die het gereformeerde spoor willen volgen.

Weekopening

Iedere maandagmorgen wordt er in de recreatiezaal een gezamenlijke weekopening gehouden. In bijbellezing, gebed en zingen vragen we dan Gods hulp en zegen voor de week. De weekopening wordt in de regel verzorgt door de geestelijk verzorger.

Door haar ziekte kon ze niet meer thuis wonen. Er was maar één organisatie waar ze heen wilde: Accolade. Ik ben er nog steeds zo blij mee. Ik bezocht haar minstens vijf keer per week. En het was altijd moeilijk als ik naar huis ging. Maar ik wist dat er goed voor haar gezorgd werd, dat gaf mij rust.

Paul Steijn - echtgenote woonde in De Wijngaard

Veel mensen zijn helemaal niet bekend met zorgbegrippen als indicaties en WLz. Ik wijs ze de weg door zorgland. Mensen worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Bij ons probeer ik de lijnen kort te houden. Ik wil al hun vragen kunnen beantwoorden, zo snel en compleet mogelijk.

Anita Mensink - zorgconsulente bij Accolade Zorg