Verpleging in Assen

Heeft u door een ziekte of handicap verpleging nodig? Onze deskundige medewerkers voeren bij u thuis verpleegkundige handelingen uit. Niet alleen overdag, als dat nodig is zijn we er ook ’s avonds, ’s nachts en zelfs in het weekend.

Aanvraag

  • Vraag de wijkverpleegkundige van Accolade Zorg om advies.
  • In een persoonlijk gesprek wordt beoordeeld of u in aanmerking komt voor verpleging en verzorging thuis. Zo ja, dan bekijkt u samen welke zorg nodig is en stelt de verpleegkundige direct een indicatie en een zorgplan op.
  • Bij het stellen van de indicatie wordt goed gekeken naar wat u allemaal zelf nog kunt of waar familie of vrienden u bij kunnen helpen.
  • Ook wordt gekeken waar u hulp bij nodig hebt. Medische zorg blijft u vanzelfsprekend krijgen van een verpleegkundige.
  • Voor wijkverpleging betaalt u geen eigen risico en eigen bijdrage.
  • U hebt geen indicatie van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) meer nodig.

Als u zelf uw zorg wilt regelen, dan kunt u onder bepaalde voorwaarden een persoonsgebonden budget (pgb) aanvragen. Met dit budget kunt u zelf uw verpleging en verzorging inkopen. Ook dat kan bij Accolade Zorg.

Kwaliteit

Onze zorg is persoonlijk en sluit zo veel mogelijk aan bij wat u zelf gewend bent. Onze medewerkers zijn vakkundig, hebben geheimhoudingsplicht en werken volgens een gedragscode. Accolade Zorg is HKZ-gecertificeerd.

Advies op maat

Benieuwd of thuiszorg iets voor u is? Maak vrijblijvend een afspraak met onze wijkverpleegkundige. Zo kunt u gemakkelijk al uw vragen stellen en kunnen we samen bespreken hoe u het liefst geholpen wilt worden. Zij kan vervolgens een passende indicatie aanvragen.

Door haar ziekte kon ze niet meer thuis wonen. Er was maar één organisatie waar ze heen wilde: Accolade. Ik ben er nog steeds zo blij mee. Ik bezocht haar minstens vijf keer per week. En het was altijd moeilijk als ik naar huis ging. Maar ik wist dat er goed voor haar gezorgd werd, dat gaf mij rust.

Paul Steijn - echtgenote woonde in De Wijngaard

Veel mensen zijn helemaal niet bekend met zorgbegrippen als indicaties en WLz. Ik wijs ze de weg door zorgland. Mensen worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Bij ons probeer ik de lijnen kort te houden. Ik wil al hun vragen kunnen beantwoorden, zo snel en compleet mogelijk.

Anita Mensink - zorgconsulente bij Accolade Zorg