Zorgmogelijkheden in Assen

Onze bewoners kunnen rekenen op alle zorg, behandeling en ondersteuning die ze nodig hebben. Verpleeg- en verzorgingshuis Arendshorst biedt veel zorg onder één dak. Heeft u op termijn meer zorg nodig? Dan hoeft u meestal niet te verhuizen. En ook als u thuis ondersteuning nodig hebt, komen we graag bij u met thuiszorg.

Ons aanbod

Verpleging

In ons verpleeghuis wonen mensen die op meerdere gebieden begeleiding en verzorging nodig hebben i.v.m. hun psychogeriatrische problematiek. Zij kunnen rekenen op intensieve zorg van een multidisciplinair team.

Van alle gemakken voorzien

Bewoners beschikken over de faciliteiten van de instelling als een bibliotheek en winkel. Iedere locatie heeft een gezellige ontmoetingsruimte en er zijn regelmatig  activiteiten.

Wachtlijst

Appartement per direct beschikbaar is in ons Woonzorgcentrum.

VPH wachtlijst 4 wachtenden verwachting: 3-6 maanden

Verzorging

Onze verzorging en verpleging is er voor mensen die op lichamelijk of psychisch gebied ondersteuning nodig hebben. Dat bieden we waar dat nodig is, bijvoorbeeld bij het aankleden en eten, of met intensieve zorg gedurende de hele dag. Met als doel dat u zo zelfstandig mogelijk kunt wonen en leven. Onze huizen zijn daarom van alle gemakken voorzien. Er is een gezellige ontmoetingsruimte en er zijn regelmatig activiteiten.

Wachtlijst:

1 kamer per direct beschikbaar

Kortdurende opname

Accolade Zorg biedt ook plek voor kortdurende opname en logeeropvang. Bijvoorbeeld als mensen voor korte tijd meer zorg of ondersteuning nodig hebben of om mantelzorgers te ontlasten. Bij Accolade Zorg kunnen zij de zorg even helemaal uit handen geven.

Terminale zorg

Tijdens de laatste fase van hun leven op aarde vinden mensen bij Accolade Zorg een veilige en vertrouwde omgeving. We zien ieder mensenleven als een geschenk van God. Daarom is er in onze instelling geen plaats voor euthanasie. Maar we staan klaar met zorgvuldige zorg en professionele ondersteuning bij vragen en verdriet, zowel voor de cliënt als voor de mantelzorger.

Dagbesteding

Thuis wonen is de wens van iedereen, maar soms wordt ondersteuning of zorg noodzakelijk. Accolade Zorg wil u graag helpen om langer thuis te kunnen blijven wonen door het aanbieden van dagbesteding.

Dagbesteding, afgestemd op de wensen en behoeften van de deelnemer met een indicatie, en daarnaast nog een ruim aanbod aan activiteiten, gezelligheid, ruimte voor ontmoeting en de zorg die daarbij nodig is.

Het kan een aanvulling zijn op en/of ondersteuning van de hulp die al geboden wordt door partner, familie, buren of professionele hulpverleners.

Advies op maat

Zorg aanvragen is soms ingewikkeld. Onze zorgconsulent of wijkverpleegkundige helpt u graag op weg. Benieuwd welke woonvorm het beste bij u past? Maak vrijblijvend een afspraak met de zorgconsulent voor een advies op maat.

Door haar ziekte kon ze niet meer thuis wonen. Er was maar één organisatie waar ze heen wilde: Accolade. Ik ben er nog steeds zo blij mee. Ik bezocht haar minstens vijf keer per week. En het was altijd moeilijk als ik naar huis ging. Maar ik wist dat er goed voor haar gezorgd werd, dat gaf mij rust.

Paul Steijn - echtgenote woonde in De Wijngaard

Veel mensen zijn helemaal niet bekend met zorgbegrippen als indicaties en WLz. Ik wijs ze de weg door zorgland. Mensen worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Bij ons probeer ik de lijnen kort te houden. Ik wil al hun vragen kunnen beantwoorden, zo snel en compleet mogelijk.

Anita Mensink - zorgconsulente bij Accolade Zorg