Faciliteiten d’Amandelboom

Een fijne woonomgeving is belangrijk. Daarom biedt d’Amandelboom verschillende faciliteiten. Zo heeft iedereen een eigen plekje, net als thuis.

Faciliteiten

Maaltijdservice

Kunt of wilt u niet zelf koken of heeft u er geen tijd voor? Met de Maaltijdservice aan huis heeft u altijd een overheerlijke en gezonde maaltijd in huis. De verse maaltijdcomponenten worden in de keuken geregenereerd en bij u thuis afgeleverd. U kunt kiezen uit een dagelijks keuzemenu met daarbij een dagelijks wisselend nagerecht. Ook kunt u soepen bestellen. Heeft u specifieke dieetwensen, geeft u dit dan vooraf door, de keuken houdt daar dan rekening mee.

Gezamenlijke maaltijd

Op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag is er de mogelijkheid om de warme maaltijd, tussen de middag gezamenlijk, in de grote zaal te nuttigen.

Wasservice

Door de Wasservice wordt uw vuile was bij u thuis opgehaald. Binnen een week krijgt u alles keurig schoon, gevouwen en gestreken terug. Er is een voorwaarde: u dient uw kleding vooraf te laten merken met een barcode. Heeft u een zorgindicatie met verblijf en maakt u gebruik van het huurlinnenpakket dan betaalt d’Amandelboom de waskosten hiervan. Maakt u gebruik van eigen handdoeken, washandjes en beddengoed, dan betaalt u de meerkosten van het wassen zelf.

U kunt via de linnendienst ook uw gordijnen laten wassen.

Inrichten van uw kamer

Voor de inrichting van uw kamer kunt u uw eigen meubels gebruiken. U mag uw kamer naar uw eigen smaak inrichten, hiervoor betaalt u de kosten zelf. Alleen als u uw appartement niet zelf kunt inrichten, bijvoorbeeld omdat u geen geld daarvoor heeft, dan zorgt de organisatie voor een eenvoudige inrichting. Tot de standaardinrichting behoort: bed en matras, kast, vloerbedekking, gordijnen, wand- en plafondlamp, wastafel en prullenbak. Dit geldt alleen, indien u een indicatie met verblijf heeft, en geen appartement huurt van d’Amandelboom.

Telefonie

Wilt u gebruik maken van een vaste telefoonaansluiting, dan kunt u een telefoonabonnement afsluiten via d’Amandelboom. U betaalt hiervoor de maandelijkse abonnementskosten en de gesprekskosten.

In de aanleunwoningen kunt u zelf een telefoon- en internetaansluitingen aanvragen bij een provider naar keuze.

Internet

d’Amandelboom beschikt over een ‘internetcafé’. U kunt deze vinden op de eerste verdieping. U kunt gratis gebruik maken van de computer of met uw eigen apparatuur middels wifi internetten.

Wilt u gebruik maken van een wifi netwerk op uw kamer, dan kunt u een wifi abonnement afsluiten via d’Amandelboom. De aanleunwoningen dienen zelf een internetprovider te zoeken.

Kabeltelevisie en radio

Iedere woning en appartement beschikt standaard over een vaste aansluiting voor kabel televisie en radio (CAI). Voor het ontvangst van televisie en radio betaalt u maandelijks een bedrag aan de organisatie. De aansluitingen en apparatuur in de gezamenlijke ruimtes worden betaald door de organisatie.

Huisomroep

In het huis is ieder appartement aangesloten op het omroepsysteem. Dagelijks wordt er om 9.00 uur een dagopening gedaan, hierbij worden mededelingen van die dag verteld.

d'Amandelbloesem

Eens per 2 maanden wordt er een informatiemagazine uitgegeven met nieuws van en voor bewoners, medewerkers en vrijwilligers. Het blad heet d’Amandelbloesem en wordt verspreid via de interne post. Ook bij de receptie liggen de nieuwste uitgaven (zo lang de voorraad strekt). Het doel van de Amandelbloesem is betrokkenen in d’Amandelboom te informeren over activiteiten en ontwikkelingen.

NieuwsTV

Er wordt in het huis gebruik gemaakt van verschillende communicatiemiddelen. NieuwsTV is daar één van. In de centrale hal en in het verpleeghuis hangen beeldschermen waarop u actuele informatie kunt lezen. Daarnaast is via het huiskanaal op uw eigen televisie NieuwsTV te ontvangen. Hierop wordt gerichte informatie voor de bewoners getoond.

Bezoek

U kunt te allen tijde, wanneer u dat wenst, bezoek ontvangen. Dat kan op uw eigen kamer/appartement, in de huiskamer of in één van de algemene ruimtes van d’Amandelboom. d’Amandelboom kent geen vaste bezoektijden.

Huisdieren

Woont u in het woonzorgcentrum of serviceappartement, dan is er ruimte voor het hebben van huisdieren, mits de verzorging van het huisdier en het schoonhouden van de kooi door u zelf wordt geregeld. Uiteraard mag het houden van huisdieren geen overlast veroorzaken voor medebewoners en personeel.

Op de woongroepen in d’Amandelboom is in principe geen ruimte voor het houden van huisdieren. Een uitzondering wordt gemaakt voor kooidieren die op de eigen kamer gehouden kunnen worden, mits de verzorging van het huisdier en het schoonhouden van de kooi door u zelf wordt geregeld. Loslopende huisdieren zijn niet gewenst, maar mogen wel aangelijnd op bezoek komen.

Bibliotheek

U kunt gebruik maken van de bibliotheek van d’Amandelboom. Deze bevat onder meer grootletterboeken. De bibliotheek vindt u op de eerste etage en is elke woensdagmiddag geopend van 14.30-15.30 uur.

Winkeltje

d’Amandelboom heeft een eigen winkeltje, de Toko. De Toko is maandag, woensdag en vrijdag geopend van 10.15 uur tot 11.15 uur. Een bloemenverkoper komt 1 keer in de twee weken in de hal van het hoofdgebouw op vrijdag. De huisomroep en de kabelkrant houden u hiervan op de hoogte.

Kapper

Elke donderdagochtend is de kapsalon geopend. U kunt zelf een afspraak maken met de kapper, of via de receptie. U kunt de kosten contant betalen. Ook heeft u de mogelijkheid om de kosten via de maandnota te laten verrekenen.

Pedicure

De pedicure verzorgt uw voeten en geeft advies over een goede dagelijkse verzorging. Heeft u te maken met voetproblemen of wilt u uw nagels laten verzorgen of eelt en likdoorns laten verwijderen, dan kunt u een afspraak maken met de pedicure. De pedicure heeft een signalerende functie en adviseert onder meer ten aanzien van schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging. Des-gewenst kan de pedicurebehandeling bij u thuis plaatsvinden. Wekelijks is er een pedicure in huis. Als u hier gebruik van wilt maken kunt u dit doorgeven aan de receptie. De pedicure neemt dan contact met u op voor een afspraak.

Fysiorobics

Bewegen is een gezonde bezigheid. Daarom wordt er onder deskundige begeleiding Fysiorobics georganiseerd. Fysiorobics is een gezellige activiteit in groepsverband waarbij u werkt aan uw conditie en mobiliteit. Bent u geïnteresseerd? Kom dan een keer vrijblijvend meedoen. Bent u enthousiast geworden, dan kunt u zich opgeven  bij de activiteitenbegeleiding. Hierna krijgt u bezoek van de fysiothereapeut die een beeld vormt van uw gezondheid en mogelijkheden. U kunt daarna wekelijks deelnemen aan Fysiorobics met de groep die past bij uw mogelijkheden.

Tandarts

Een tandarts kunt u zelf kiezen. Onderstaande tandartsen zijn op loopafstand bereikbaar. U dient deze tandartsen zelf te benaderen.

Tandarts R. Hasselaar
Waterhoenlaan 13
3722 TA Bilthoven
Tel: 030-22 83405

Tandartspraktijk Brandenburg
Tweede Brandenburgerweg 1
3721 CG  Bilthoven
Tel: 030-2293979

Opticien

Eenmaal per 6 weken op woensdag houdt een opticien spreekuur in d’Amandelboom.

Kerkdiensten

Elke zondagmorgen om 10.15 uur is er voor wijkgemeente d’Amandelboom (uitgaande van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt) een dienst in de grote zaal van d’Amandelboom. In de middagdienst kunt u de dienst van de GKV te Zeist/De Bilt volgen via de beamer in de grote zaal of in uw eigen appartement via de televisie. Deze dienst begint om 16.30 uur. Eén keer in de twee maanden wordt het Heilig Avondmaal gevierd.

Maandopening

Iedere eerste maandagmorgen van de maand wordt er in de grote zaal een gezamenlijke maandopening gehouden. In Bijbellezing, gebed en zingen vragen we dan Gods hulp en zegen voor de maand. Het meditatieve gedeelte wordt verzorgd door een geestelijk verzorger of bewoner en de mededelingen worden door een medewerker gepresenteerd.

Duo- en rolstoelfiets

De zitdriewieler Side by Side is een fiets voor twee personen met een hulpmotor. Door de lage instap en het verstelbare draaibare kuipzitje kunt u gemakkelijk opstappen. Hierdoor is deze fiets zowel voor therapie als vrijetijdsbesteding uitermate geschikt.

Een rolstoelfiets is een combinatie van een fiets en een rolstoel, bedoeld voor twee personen. Meestal zit de rolstoelgebruiker voorop. De andere persoon stuurt en fietst. De Wijngaard beschikt ook over een rolstoel met duwondersteuning, waardoor het eenvoudiger en lichter wordt voor uw begeleider om een wandeling te maken.

U kunt de fietsen en rolstoel reserveren via de receptie, mits aanwezig i.v.m. uitwisseling met andere locaties.

Activiteiten

Zoekt u een leuke bezigheid, of wilt u graag anderen ontmoeten. Wij organiseren verschillende activiteiten. Zo kunt u genieten van o.a. muzikale optredens en/of groepsactiviteiten. De activiteiten zijn voor senioren. Bij veel activiteiten is iedereen welkom. Sommige activiteiten zijn voor een beperkte groep mensen. De activiteiten vinden plaats in de Oleander of in de grote zaal. De activiteiten worden per maand vermeld in de Amandelbloesem, op de kabelkrant en op de prikborden in de hal.

Post

Bij de receptie hangt een houten brievenbus voor de uitgaande post. Deze wordt op werkdagen rond half 5 geleegd. De post voor de verpleegunit wordt intern verspreid en gedeponeerd in de daarvoor bestemde postvakken in de teampost.

Door haar ziekte kon ze niet meer thuis wonen. Er was maar één organisatie waar ze heen wilde: Accolade. Ik ben er nog steeds zo blij mee. Ik bezocht haar minstens vijf keer per week. En het was altijd moeilijk als ik naar huis ging. Maar ik wist dat er goed voor haar gezorgd werd, dat gaf mij rust.

Paul Steijn - echtgenote woonde in De Wijngaard

Veel mensen zijn helemaal niet bekend met zorgbegrippen als indicaties en WLz. Ik wijs ze de weg door zorgland. Mensen worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Bij ons probeer ik de lijnen kort te houden. Ik wil al hun vragen kunnen beantwoorden, zo snel en compleet mogelijk.

Anita Mensink - zorgconsulente bij Accolade Zorg