Zorgmogelijkheden in De Bilt

In d’ Amandelboom kunt u rekenen op alle zorg, behandeling en ondersteuning die u nodig heeft. Verpleeg- en verzorgingshuis d’Amandelboom biedt veel zorg onder één dak. Heeft u op termijn meer zorg nodig? Dan hoeft u meestal niet te verhuizen. En ook als u thuis ondersteuning nodig hebt, komen we graag bij u met thuiszorg.

Ons aanbod

Verpleging

In de verpleegunit wonen mensen (met NAH, niet aangeboren hersenletsel) die op meerdere gebieden begeleiding en verzorging nodig hebben. U kunt rekenen op intensieve zorg van een gespecialiseerd, multidisciplinair team.

Wachtlijst: er is op dit moment één appartement beschikbaar

Van alle gemakken voorzien

Bewoners beschikken over de faciliteiten van de instelling als een bibliotheek, winkel, maaltijd service en kapper. Wij hebben een gezellige woonkamer en er zijn regelmatig activiteiten.

Verzorging

Onze verzorging is er voor mensen die op lichamelijk of psychisch gebied ondersteuning nodig hebben. Dat bieden we waar dat nodig is, bijvoorbeeld bij het aankleden en eten, of met intensieve zorg gedurende de hele dag. Met als doel dat u zo zelfstandig mogelijk kunt wonen en leven. ‘d Amandelboom is daarom van alle gemakken voorzien. Er is een gezellige ontmoetingsruimte en er zijn regelmatig activiteiten.

Kortdurende opname

d’ Amandelboom biedt ook plek voor dagverzorging, dagbehandeling of een kortdurende opname. Bijvoorbeeld als mensen voor korte tijd meer zorg of ondersteuning nodig hebben of om mantelzorgers te ontlasten. Bij d’ Amandelboom kunnen zij de zorg even helemaal uit handen geven.

Voor de dagbehandeling zijn twee groepen ingedeeld, u woont in het huis en wij zorgen voor een waardevolle dagbesteding.

Terminale zorg

Tijdens de laatste fase van uw leven op aarde vind u bij d’ Amandelboom een veilige en vertrouwde omgeving. We zien ieder mensenleven als een geschenk van God. Daarom is er in onze instelling geen plaats voor euthanasie. Maar we staan klaar met zorgvuldige zorg en professionele ondersteuning bij vragen en verdriet, zowel voor u als voor uw familie en vrienden.

Advies op maat

Zorg aanvragen is soms ingewikkeld. Onze zorgconsulent of wijkverpleegkundige helpt u graag op weg. Benieuwd welke woonvorm het beste bij u past? Maak vrijblijvend een afspraak voor een advies op maat.

Door haar ziekte kon ze niet meer thuis wonen. Er was maar één organisatie waar ze heen wilde: Accolade. Ik ben er nog steeds zo blij mee. Ik bezocht haar minstens vijf keer per week. En het was altijd moeilijk als ik naar huis ging. Maar ik wist dat er goed voor haar gezorgd werd, dat gaf mij rust.

Paul Steijn - echtgenote woonde in De Wijngaard

Veel mensen zijn helemaal niet bekend met zorgbegrippen als indicaties en WLz. Ik wijs ze de weg door zorgland. Mensen worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Bij ons probeer ik de lijnen kort te houden. Ik wil al hun vragen kunnen beantwoorden, zo snel en compleet mogelijk.

Anita Mensink - zorgconsulente bij Accolade Zorg