Extra service De Wijngaard

Naast de zorg en dienstverlening vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ, voorheen AWBZ)  heeft u de mogelijkheid te kiezen voor diverse aanvullende services, het zogenaamde Servicepakket. Als zorgaanbieder brengen we met het Servicepakket de zorg en de service dicht bij de mensen, in de eigen omgeving.

Maaltijdservice

Met de Maaltijdservice aan huis ontvangt u iedere dag een overheerlijke en gezonde maaltijd. De maaltijd wordt vers bereid en bij u thuis of in de huiskamer afgeleverd met het meals-on-weals systeem. U kunt kiezen uit een dagelijks keuzemenu, inclusief soepen en desserts. Met specifieke dieetwensen wordt rekening gehouden.

U bent daarnaast, met familie en vrienden, van harte welkom in ons restaurant. Voor een kopje koffie met gebak, een maaltijd en diverse snacks.

Gebakservice

Heeft u iets te vieren? Maak dan gebruik van ‘De Wijngaard Gebaksservice’. Kwaliteit tegen een scherpe prijs. U kunt, uiterlijk twee dagen van tevoren, het gebak bestellen. We hebben een standaard assortiment waaruit u uw keuze kunt maken, daarnaast zijn er nog vele andere mogelijkheden zoals een eenvoudige of uitgebreide high-tea, diverse taarten en allerlei soorten gebak.

Catering en zaalverhuur

De Wijngaard is u graag van dienst bij het verzorgen van een feestelijke maaltijd, diner, bittergarnituur of buffet. Bent u op zoek naar een locatie voor het vieren van een verjaardag of familiedag, dan bent u bij De Wijngaard aan het juiste adres. Desgewenst leveren we u de bediening erbij. Wij geven u graag een vrijblijvend advies en prijsopgave.

Kabeltelevisie en radio

Iedere kamer beschikt standaard over een vaste aansluiting voor kabeltelevisie en radio (CAI). Voor een abonnement op de ontvangst van televisie en radio betaalt u maandelijks een bedrag aan de organisatie. De benodigde apparatuur, zoals een televisie of radio, regelt u zelf of kunt u aanschaffen via de afdeling inkoop. De aansluitingen en apparatuur in de gezamenlijke ruimtes worden betaald door de organisatie.

Telefonie

Wilt u gebruik maken van een vaste telefoonaansluiting, dan kunt u een telefoonabonnement afsluiten via De Wijngaard. U betaalt hiervoor de maandelijkse abonnementskosten (inclusief gesprekskosten). Een telefoontoestel regelt u zelf of kunt u aanschaffen via de afdeling Inkoop.

Wasservice

Door de Wasservice wordt uw vuile was bij u thuis opgehaald. Binnen een week krijgt u alles keurig schoon, gevouwen en gestreken terug. Er is een voorwaarde: u dient uw kleding vooraf te laten merken met een barcode. Daarnaast kunt u, via de linnenkamer, ook uw gordijnen laten wassen.

Schoonmaak

Heeft u een zorgindicatie met verblijf dan wordt de standaard schoonmaak vergoed via de WLz.  Wilt u uw kamer grondig schoongemaakt hebben? Uw persoonlijke spulletjes laten afstoffen of bijvoorbeeld uw kledingkast van de binnenzijde eens flink onder handen laten nemen? Dan kan met de extra schoonmaakservice. U betaalt daarvoor een bepaald uurtarief. U kunt rekenen op een betrouwbare en professionele schoonmaker die alle schoonmaakmaterialen zelf meeneemt. Handig, snel en hygiënisch. U kunt zelf bepalen wat u in uw huis gedaan wilt hebben.

 

Meubelreiniging

Voor het grondig reinigen van uw meubilair, zoals het verwijderen van vlekken in de zitting van uw stoel, kunt u de meubelreiniger inhuren. Door het laten reinigen van meubilair houdt u het meubilair hygiënisch schoon en verlengt u ook nog eens de levensduur van het meubilair. Uw meubilair wordt tijdens de reguliere schoonmaakwerkzaamheden schoon gehouden. Maar binnen de WLZ-financiering is er weinig ruimte voor grondige dieptereiniging. Deze services bieden wij u daarom tegen betaling aan.

Professionele klussendienst

De Professionele Klussendienst verzorgt klussen in uw appartement of kamer.  U kunt hierbij denken aan klusjes zoals een lamp ophangen, batterijen verwisselen, televisie instellen. De klussen worden uitgevoerd door de technische dienst van De Wijngaard. Zij kennen het gebouw en de installaties op hun duimpje! U kunt rekenen op een betrouwbare en professionele medewerker.

Verhuizing

Verhuist u, op eigen verzoek, binnen De Wijngaard van kamer en/of woongroep, dan kunt u hierbij de hulp van de facilitaire dienst inschakelen. De facilitaire dienst kunt u inschakelen voor het inpakken van uw spullen, het verplaatsen van uw meubels en het verhuizen van uw inboedel naar uw nieuwe kamer.

Verhuist u op verzoek van De Wijngaard, dan zijn de kosten voor rekening van De Wijngaard.

Afvoeren van inventaris

Het laten afvoeren van bijvoorbeeld een stoel, een kast of elektrische apparaten uit uw appartement of kamer kunt u via De Wijngaard regelen.

Logeermogelijkheid

Voor bezoek van ver of als langdurige aanwezigheid van familie gewenst is, kunt u gebruik maken van de logeerkamer.
Op het terrein bevindt zich ook een logeerwoning. Die kan voor een korte periode worden gehuurd door mensen die een directe relatie hebben met één van de bewoners. De woning is volledig ingericht, inclusief linnengoed. Het betreft een tweekamerwoning. Voor informatie en reserveren kunt u terecht bij de receptie.

Uit eten in De Wijngaard

Eens per maand kunt u ‘s avonds in De Wijngaard ‘Uit eten’. Wij heten u graag rond 17.30 uur welkom in het restaurant. Het menu bestaat uit een koud of warm voorgerecht, hoofdgerecht en keuze uit twee nagerechten.
We schenken er graag een glas wijn, bier of frisdrank bij en u kunt koffie of thee tot besluit bestellen.

U kunt tot twee dagen van tevoren een tafel reserveren via de receptie.

Door haar ziekte kon ze niet meer thuis wonen. Er was maar één organisatie waar ze heen wilde: Accolade. Ik ben er nog steeds zo blij mee. Ik bezocht haar minstens vijf keer per week. En het was altijd moeilijk als ik naar huis ging. Maar ik wist dat er goed voor haar gezorgd werd, dat gaf mij rust.

Paul Steijn - echtgenote woonde in De Wijngaard

Veel mensen zijn helemaal niet bekend met zorgbegrippen als indicaties en WLz. Ik wijs ze de weg door zorgland. Mensen worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Bij ons probeer ik de lijnen kort te houden. Ik wil al hun vragen kunnen beantwoorden, zo snel en compleet mogelijk.

Anita Mensink - zorgconsulente bij Accolade Zorg