Faciliteiten De Wijngaard

Een fijne woonomgeving is belangrijk. Daarom biedt De Wijngaard verschillende faciliteiten. Zo heeft iedereen een eigen plekje, net als thuis.

Faciliteiten

Inrichten van uw kamer

Voor de inrichting van uw kamer kunt u uw eigen meubels gebruiken. U mag uw kamer naar uw eigen smaak inrichten, hiervoor betaalt u de kosten zelf. Alleen als u uw kamer niet zelf kunt inrichten, bijvoorbeeld omdat u geen geld daarvoor heeft, dan zorgt de organisatie voor een eenvoudige inrichting. Tot de standaardinrichting behoort: bed en matras, kast, vloerbedekking, gordijnen, wand- en plafondlamp, wastafel en prullenbak. Dit geldt alleen als u een indicatie met verblijf heeft.

Bezoek

U kunt te allen tijde, wanneer u dat wenst, bezoek ontvangen. Dat kan op uw eigen kamer/appartement, in de huiskamer of in één van de algemene ruimtes van De Wijngaard. De Wijngaard kent geen vaste bezoektijden.

Huisdieren

Op de woongroepen in De Wijngaard is in principe geen ruimte voor het houden van huisdieren. Een uitzondering wordt gemaakt voor kooidieren die op de eigen kamer gehouden kunnen worden, mits de verzorging van het huisdier en het schoonhouden van de kooi door u zelf wordt geregeld. Loslopende huisdieren zijn niet gewenst, maar mogen wel aangelijnd op bezoek komen.

Internet

Iedere kamer beschikt standaard over een internetaansluiting. Wilt u gebruik maken van de internetaansluiting, dan kunt u een abonnement afsluiten via De Wijngaard. U betaalt hiervoor de maandelijkse abonnementskosten. De benodigde computerapparatuur regelt u zelf.

U kunt ook gebruik maken van draadloos internet bij het internetcafé op de vide boven de centrale ingang van De Wijngaard. Hiervoor hoeft u niets te betalen.

Kabelkrant

Er wordt in het huis gebruik gemaakt van verschillende communicatiemiddelen. De kabelkrant is daar één van. In de centrale hal en op de woongroepen hangen beeldschermen waarop u actuele informatie kunt lezen.

Bibliotheek

U kunt gebruik maken van de bibliotheek. Deze bevat onder meer grootletterboeken. De bibliotheek vindt u tegenover de receptie in de hal.

Een aantal keren per jaar zullen nieuwe (luister en grootletter) boeken aangeschaft worden.

Ook in het bezoekersrestaurant (in de kelder) is een leestafel en boekenkast ingericht.

Post

Bij de receptie kunt u post, die verstuurd moet worden, inleveren. De receptie zorgt ervoor dat dit bij PostNL terecht komt.

Kerkdiensten

Op zondag en op christelijke feestdagen worden in de kerkzaal van De Wijngaard kerkdiensten gehouden. De diensten worden belegd door de gereformeerde kerk (vrijgemaakt) te Zeist. Doorgaans gaat de geestelijk verzorger van De Wijngaard voor.
De diensten beginnen om 10.30 uur. Zesmaal per jaar wordt het Heilig Avondmaal gevierd.

Weekopening

Op maandagmorgen wordt er in de kerkzaal van De Wijngaard een gezamenlijke weekopening van bewoners en medewerkers gehouden. In bijbellezing, gebed en zingen vragen we dan Gods hulp en zegen voor de week. Deze weekopeningen worden verzorgd door leidinggevenden.

Weeksluiting

Elke vrijdagmiddag om 16.00 uur wordt in de kerkzaal van De Wijngaard een weeksluiting voor en met bewoners gehouden. Deze wordt bij toerbeurt verzorgd door de geestelijk verzorger van De Wijngaard en predikanten uit de omgeving.

Rolstoelfiets en rolstoel met duwondersteuning

Een rolstoelfiets is een combinatie van een fiets en een rolstoel, bedoeld voor 2 personen. Meestal zit de rolstoelgebruiker voorop. De andere persoon stuurt en fietst.

De Wijngaard beschikt ook over een rolstoel met duwondersteuning, waardoor het eenvoudiger en lichter wordt voor uw begeleider om een wandeling te maken.

U kunt de rolstoelfiets en de rolstoel met duwondersteuning reserveren via de receptie.

Side by side fiets

De zitdriewieler Side by Side is een fiets voor twee personen met een hulpmotor. Door de lage instap en het verstelbare draaibare kuipzitje kunt u gemakkelijk opstappen. Hierdoor is deze fiets zowel voor therapie als vrije tijdsbesteding uitermate geschikt. U kunt de fiets reserveren via de receptie.

Hulp bij aanvragen identiteitsbewijs/paspoort

Zodra uw identiteitsbewijs verloopt, kunt u bij de gemeente een nieuw identiteitsbewijs aanschaffen. De medewerkers van De Wijngaard faciliteren één tot twee maal per jaar de aanschaf van nieuwe identiteitsbewijzen. Zo zorgen zij ervoor dat er een fotograaf op locatie aanwezig is voor het laten maken van de vereiste pasfoto’s. Ook wordt er een medewerker van de gemeente uitgenodigd om de formele aanvraag te regelen. U hoeft hiervoor de deur dus niet meer uit.

Kapper

In De Wijngaard komt er meerdere keren per week een kapper in huis die uw haar kan verzorgen. Naast knippen kunt u hier ook terecht voor watergolven, kleurspoeling en permanent aanbrengen. De kapper heeft alles wat hiervoor nodig is in huis.

Door haar ziekte kon ze niet meer thuis wonen. Er was maar één organisatie waar ze heen wilde: Accolade. Ik ben er nog steeds zo blij mee. Ik bezocht haar minstens vijf keer per week. En het was altijd moeilijk als ik naar huis ging. Maar ik wist dat er goed voor haar gezorgd werd, dat gaf mij rust.

Paul Steijn - echtgenote woonde in De Wijngaard

Veel mensen zijn helemaal niet bekend met zorgbegrippen als indicaties en WLz. Ik wijs ze de weg door zorgland. Mensen worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Bij ons probeer ik de lijnen kort te houden. Ik wil al hun vragen kunnen beantwoorden, zo snel en compleet mogelijk.

Anita Mensink - zorgconsulente bij Accolade Zorg