Welkom Bij Accolade Wijngaard!

Het liefst blijven we zo lang mogelijk thuis wonen. Helaas kan dat niet altijd. Gelukkig zijn er zorginstellingen waar het, ondanks alles, goed toeven is. Zo ook bij Accolade Wijngaard!

Wonen in De Wijngaard betekent wonen in een rustige, prachtige bosrijke omgeving in het midden van het land, vlakbij de A28.

In een kleinschalige en huiselijke omgeving heeft u de beschikking over een eigen zit/slaapkamer die u naar eigen wens kunt inrichten. Daarnaast deelt u een gezamenlijke huiskamer met keuken.

Een woongroep telt 8 bewoners.  Er zijn 6 woongroepen waar mensen wonen die somatische zorg nodig hebben en 11 woongroepen waar zorg wordt geboden aan mensen met dementie (psychogeriatrische zorg).

Verder zijn er in het pand diverse faciliteiten waar u gebruik van kunt maken. Er is een restaurant, een (revalidatie)tuin, een kapsalon, pedicure, tandarts etc. En ook een cadeauwinkel. Meer informatie hierover kunt u vinden onder het kopje faciliteiten (onder Wijngaard).

Voor familie en vrienden is er een logeerkamer beschikbaar.

img-20161119-wa0008

Door haar ziekte kon ze niet meer thuis wonen. Er was maar één organisatie waar ze heen wilde: Accolade. Ik ben er nog steeds zo blij mee. Ik bezocht haar minstens vijf keer per week. En het was altijd moeilijk als ik naar huis ging. Maar ik wist dat er goed voor haar gezorgd werd, dat gaf mij rust.

Paul Steijn - echtgenote woonde in De Wijngaard

Veel mensen zijn helemaal niet bekend met zorgbegrippen als indicaties en WLz. Ik wijs ze de weg door zorgland. Mensen worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Bij ons probeer ik de lijnen kort te houden. Ik wil al hun vragen kunnen beantwoorden, zo snel en compleet mogelijk.

Anita Mensink - zorgconsulente bij Accolade Zorg