Kosten & Verzekering

Als u in een zorginstelling woont, worden de meeste kosten van zorg en verblijf vergoed. Voor de zorg die u ontvangt betaalt u een eigen bijdrage. Voor sommige aanvullende producten en diensten moet u wel zelf betalen.

Lees meer over de Wet langdurige zorg, indicaties en vergoedingen op rijksoverheid.nl

Accolade Zorg heeft ten behoeve van bewoners een aantal verzekeringen afgesloten waaronder een WA verzekering, inboedelverzekering en een elektrische rolstoelverzekering. Wij adviseren cliënten om zelf ook een aantal verzekeringen af te sluiten zoals bijv. een (aanvullende) ziektekostenverzekering en een verzekering voor een evt. gehoorapparaat.

Door haar ziekte kon ze niet meer thuis wonen. Er was maar één organisatie waar ze heen wilde: Accolade. Ik ben er nog steeds zo blij mee. Ik bezocht haar minstens vijf keer per week. En het was altijd moeilijk als ik naar huis ging. Maar ik wist dat er goed voor haar gezorgd werd, dat gaf mij rust.

Paul Steijn - echtgenote woonde in De Wijngaard

Veel mensen zijn helemaal niet bekend met zorgbegrippen als indicaties en WLz. Ik wijs ze de weg door zorgland. Mensen worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Bij ons probeer ik de lijnen kort te houden. Ik wil al hun vragen kunnen beantwoorden, zo snel en compleet mogelijk.

Anita Mensink - zorgconsulente bij Accolade Zorg