Verhuizing naar ArendState is begonnen!

De grote verhuizing van Arendshorst naar het nieuwe woonzorgcomplex ArendState is begonnen!

Op 1 oktober begon de grote verhuizing van Arendshorst naar het centrum van Assen. De afgelopen jaren is daar een prachtig nieuw woonzorgcomplex gebouwd: ArendState. Accolade verhuist in twee weken tijd in totaal 106 ouderen. De bewoners kunnen gaan genieten van alle gemakken die het nieuwe gebouw heeft. Het gebouw is ruim opgezet, iedereen heeft een eigen badkamer en er is een grote ontmoetingsruimte. ArendState ligt midden in het centrum van Assen wat de bewoners de mogelijkheid geeft om makkelijk het centrum in te lopen.

“Het is een grote operatie en voor veel bewoners is het een spannende verhuizing, maar we zijn er volledig op voorbereid. We hebben er lang naar uitgekeken en eindelijk is het dan bijna zover. Een geweldig nieuw gebouw, voorzien van moderne zorgtechnieken en veel ruimte voor ontmoeting. ArendState wordt een woon- , leef- en werkomgeving  die een prettige en veilige plek biedt aan mensen die behoefte hebben aan ondersteuning en begeleiding. In ArendState kunnen bewoners hun dagelijks leven zoveel mogelijk zelf inrichten, naar eigen wensen en behoeften, en is het een plek waarin rust en levendigheid hand in hand gaan. Waar mensen zich thuis voelen, elkaar kunnen ontmoeten en elkaar kunnen helpen.

Het grote restaurant zie je direct vanaf de straat. Het restaurant  is er niet alleen voor de bewoners maar ook wijkgenoten of andere bezoekers zijn van harte welkom om in ArendState een kopje koffie te drinken of te genieten van een vers bereide maaltijd.” aldus John Post, regiomanager Assen.

ArendState is een modern, nieuw zorgcomplex in het centrum van Assen. In totaal heeft het gebouw vijf verdiepingen en geeft ruimte voor intensieve zorg voor kwetsbare ouderen. Het restaurant op de begane grond is het kloppende hart van het gebouw. Daar zijn ook drie woongroepen met elk 9 appartementen voor mensen met dementie. Deze appartementen hebben per groep een gezamenlijke huiskamer. ArendState heeft rondom het complex een vijftal binnentuinen. Op de vijf etages zijn 74 woon/zorgappartementen en twee appartementen voor kortdurend verblijf.

ArendState is een van de locaties van Accolade Zorg. Accolade Zorg staat voor liefdevolle zorg die we vanuit onze christelijke identiteit willen geven aan ouderen en mensen met niet- aangeboren hersenletsel.