Kortdurende zorg

Accolade Zorg biedt ook plek voor dagverzorging, dagbehandeling of een kortdurende opname. Bijvoorbeeld als mensen voor korte tijd meer zorg of ondersteuning nodig hebben of om mantelzorgers te ontlasten. Bij Accolade Zorg kunnen zij de zorg even helemaal uit handen geven.

Heeft u voor een korte periode hulp of ondersteuning nodig? Dan is een kortdurend verblijf iets voor u. Als het thuis even niet meer gaat of u na ziekenhuisverblijf nog moet aansterken kunt u hier terecht. Of wanneer uw mantelzorg voor een korte periode wegvalt. Accolade Zorg biedt de volgende vormen van kortdurende opname of verblijf aan:

  • Tijdelijke opname/ELV (eerstelijnsverblijf)
  • Logeeropvang/respijtzorg/Intervalopname
  • Nachtopvang

Om in aanmerking te komen voor kortdurende opvang heeft u een indicatie nodig. Ook zonder indicatie kunt u voor een kortdurend verblijf bij ons terecht. U betaalt dan de kosten voor het verblijf zelf.

Advies op maat

Benieuwd welke zorg het beste bij u past? Maak vrijblijvend een afspraak met de zorgconsulent voor een advies op maat.

Door haar ziekte kon ze niet meer thuis wonen. Er was maar één organisatie waar ze heen wilde: Accolade. Ik ben er nog steeds zo blij mee. Ik bezocht haar minstens vijf keer per week. En het was altijd moeilijk als ik naar huis ging. Maar ik wist dat er goed voor haar gezorgd werd, dat gaf mij rust.

Paul Steijn - echtgenote woonde in De Wijngaard

Veel mensen zijn helemaal niet bekend met zorgbegrippen als indicaties en WLz. Ik wijs ze de weg door zorgland. Mensen worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Bij ons probeer ik de lijnen kort te houden. Ik wil al hun vragen kunnen beantwoorden, zo snel en compleet mogelijk.

Anita Mensink - zorgconsulente bij Accolade Zorg