Wonen

Zelfstandig wonen of met dagelijkse ondersteuning? Tijdelijk of permanent? Het kan allemaal, op dezelfde vertrouwde manier zoals u thuis gewend bent.

Een fijne woonomgeving is belangrijk. Daarom heeft Accolade Zorg veel verschillende woonvormen. Van een eigen kamer in het groepswonen (verpleeghuis), tot huurappartementen. Onze zorg is persoonlijk en sluit zo veel mogelijk aan bij wat iedere cliënt gewend is. En, net als thuis, zijn er bij Accolade Zorg allerlei activiteiten waar men zich kan ontspannen, plezier maken en elkaar ontmoeten.

Huurappartementen

Huurappartementen zijn voor mensen die zelfstandig wonen; met tijdelijke of acute zorg, huishoudelijke hulp en handige voorzieningen binnen handbereik.

Zelfstandig wonen bij Accolade? Dat kan in een serviceappartement. De appartementen zijn bedoeld voor mensen die op termijn zorg nodig hebben of als uw partner in het verpleeg- of verzorgingshuis is opgenomen.

Als bewoner van een serviceappartement heeft u ondersteuning vanuit het verzorgingshuis binnen handbereik. Ieder appartement heeft een spreek-luisterverbinding voor het inroepen van acute hulp. En u kunt ”“ al dan niet tegen betaling ”“ gebruikmaken van de voorzieningen van het verzorgingshuis.

Zorgappartementen

Deze woningen zijn geschikt voor alleenstaanden of echtparen die ondersteuning nodig hebben.

Onze verzorging en verpleging is er voor mensen die op lichamelijk of psychisch gebied ondersteuning nodig hebben. Bijvoorbeeld bij het aankleden en eten, of met intensieve zorg gedurende de hele dag. Met als doel dat u zo zelfstandig mogelijk kunt wonen en leven. Onze huizen zijn daarom van alle gemakken voorzien. Er is een gezellige ontmoetingsruimte en er zijn regelmatig activiteiten.

Groepswoningen

Dit is ideaal voor mensen die om lichamelijke of psychische redenen intensieve zorg nodig hebben.

In het verzorgingshuis woont u samen met ongeveer 60 anderen. U heeft uw eigen appartement (ongeveer 28 m2) en ontvangt zorg passend bij uw zorgzwaartepakket, volgens het zorgleefplan en de cliëntagenda. Om in het verzorgingshuis te wonen heeft u een geldig indicatiebesluit van het CIZ met zorgzwaartepakket V&V 1 t/m 5 nodig.

Elk appartement beschikt over een keukenblok met koelkast, douche en toilet.

Advies op maat

Benieuwd welke woning het beste bij u past? Maak vrijblijvend een afspraak met de zorgconsulent voor een advies op maat.

Door haar ziekte kon ze niet meer thuis wonen. Er was maar één organisatie waar ze heen wilde: Accolade. Ik ben er nog steeds zo blij mee. Ik bezocht haar minstens vijf keer per week. En het was altijd moeilijk als ik naar huis ging. Maar ik wist dat er goed voor haar gezorgd werd, dat gaf mij rust.

Paul Steijn - echtgenote woonde in De Wijngaard

Veel mensen zijn helemaal niet bekend met zorgbegrippen als indicaties en WLz. Ik wijs ze de weg door zorgland. Mensen worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Bij ons probeer ik de lijnen kort te houden. Ik wil al hun vragen kunnen beantwoorden, zo snel en compleet mogelijk.

Anita Mensink - zorgconsulente bij Accolade Zorg